Droning Toepassingen – Middenkader Bouw

In het keuzedeel Droning Toepassingen leer je de basis over drones.

Vanuit de arbeidsmarkt komt er een duidelijk signaal dat de vraag naar personeel dat het vliegen met drones en verwante vliegsystemen onder de knie heeft toeneemt. Zeker nu de wetgeving per juli 2020 op de schop gaat. De wettelijke regels rondom vliegen voor zowel recreatief als professionele/zakelijke doeleinden worden Europees geregeld in het voordeel van de Nederlander. Door de versoepeling van de wetgeving verwacht men dat de vraag naar piloten zienderogen zal toenemen.

Wat leer je in dit keuzedeel?

In dit keuzedeel leer je als beginnend beroepsbeoefenaar gebruik te maken van de professionele mogelijkheden die drones je biedt.

Drones ontwikkelen zich in een hoog tempo. Als student leer je belangrijke zaken als: techniek, besturen, onderhouden, veiligheid en regel- en wetgeving.

Hoewel je de drone misschien wel kent voor recreatief gebruik kun je er in het bedrijfsleven ook heel veel mee. Bij dit keuzedeel moet je misschien even schakelen, want we bekijken droning toepassingen vanuit een zakelijk oogpunt.

Complexiteit

Het is niet een gemakkelijk keuzedeel. De complexiteit van droning toepassingen zit hem in het feit dat de beginnend beroepsbeoefenaar met meerdere zaken – soms tegelijkertijd – rekening moet houden.

Het betreft hier vooral ook technische zaken maar ook vakspecifieke zaken. Voor deze zaken heb jij als student een scala aan kennis en/of vaardigheden nodig.

Volg deze training

Lesmethode Inhoud

Modules Status
1

Module 1: introductie droning toepassingen

2

Module 2: de techniek van drones

3

Module 3: de Wet en de Piloot

4

Module 4: handelingen voor het vliegen

5

Module 5: handelingen tijdens het vliegen

6

Module 6: handelingen na het vliegen

7

Examenopdracht 1: scenario dronevlucht

8

Examenopdracht 2: apparatuur vluchtklaar maken

9

Examenopdracht 3: vliegen met de drone

10

Eindpresentatie